Not Seeing Temperature Graph

edited October 25 in Repetier-Host
I’m using an Ender 3 Pro, trying to print a temperature tower for a homework assignment. I need to show the temperature graph as the tower is printed & temperature drops to see how quickly temperature levels out (this is after a few PID autotunes). However, every time I start the print the graph reads until my extruder hits the initial target temperature of 240 & then just stops. My teacher isn’t too keen on being helpful & wants us to find the solution either ourselves or through forums like this, but still expects the results for a grade. Any ideas on what my issue may be & how to resolve it?

Thanks

Comments

  • Yes, the ender 3 pro firmware is broken. It reports the temperatures in a wrong format where all chars are doubled and temperatures etc also. So a clear error in firmware. That is not detected by the host. Our next repetier-server release will contain a fix. Will see if I can add it in host as well. But hope the will detect the error as well and offer a fixed firmware version or maybe they already have. But the error is quite new.


  • Repetier said:
    Yes, the ender 3 pro firmware is broken. It reports the temperatures in a wrong format where all chars are doubled and temperatures etc also. So a clear error in firmware. That is not detected by the host. Our next repetier-server release will contain a fix. Will see if I can add it in host as well. But hope the will detect the error as well and offer a fixed firmware version or maybe they already have. But the error is quite new.


    Can you tell me when the new version with the fix will be available?

  • In 0.94.4 - try e.g. sudo dpkg -i Repetier-Server-0.94.4-Linux.deb for pi where it should be fixed.
Sign In or Register to comment.