Extruder motor never stop after pause and change filament

I am not sure whether this is a bug but I believe it is.
For many time when I pause the printing,then change filament use the
Quick setting->change filament  command,the extruder motor never stop and keep on pushing the filament out,what I can do is to restart the machine,hope somebody could tell me what happened,many thanks
 

Comments

  • Check your config for G10/G11 and filamentchange in config tool, especially

    Filament change x
    [mm]
    Filament change y
    [mm]
    Filament change z lift
    [mm]
    Filament change first retract
    [mm]
    Filament change last retract
    [mm]
    Homing after Filamentchange
    No homingHome only x and yHome all possible axis

    The retracts are run at the beginning. Maybe you have a big value there.
  • edited August 4
    About this feature,my number is 
    Filament change x
    0[mm]
    Filament change y
    0[mm]
    Filament change z lift
    5[mm]
    Filament change first retract
    5[mm]
    Filament change last retract
    50[mm]

    all default numbers
    and when I changed filament right after started up the printer but not after pause ,it worked with no problem.
  • When you say pause, which kind of pause do you mean? sd print paused, some hosts pause - then which host and what commands got send?
    Which firmware version? Always try first upgrading to dev with errors as this is the only version that will receive corrections.
  • the version is 0.92.9 ,and I always make SD print.

  • That might be the problem. Please try calling filamentchange without pause. Problem is that pause and filamentchange both store position and restore position, but only one position can be stored. So that is likely to cause at least a problem. Will remove that in dev version with a test.
  • does the 0.91 have this matter?Change filament during printing is very useful feature.
  • I don't think 0.91 has that feature at all.
Sign In or Register to comment.